25 de octubre de 2010

RUSSAFA ESCÈNICA 2011. Del 5 al 10 de abril de 2011.

L’objectiu de Russafa Escènica 2011 és fer de la ciutat de València, més concretament del barri de Russafa, un aparador de referència estatal on els artistes relacionats amb les arts escèniques de la nostra comunitat puguen mostrar, ara i en el futur, els seus espectacles i propostes en espais no convencionals; en esta edició, galeries d’art i tallers d’artistes.
Un festival que, amb el consens i el recolzament de totes les plataformes veïnals de Russafa, naix amb la finalitat de potenciar i dinamitzar un dels barris amb major nombre de professionals relacionats amb les indústries culturals.
En esta primera edició set artistes escènics/companyies de teatre units per una generació, sense un espai propi on poder presentar els seus treballs, i amb el desig i ganes de voler experimentar i mostrar; ocupen en russafa escènica 2011 els espais privats de set artistes plàstics.
Set tallers i galeries d’art situades a russafa, set espais que són una xicoteta selecció dels quasi trenta estudis existents en el barri on, després de mesos de treball en conjunt, l’artista plàstic i l’escènic es fonen en una direcció i mostren, dins del marc del festival, el resultat de la seua convivència.
Una setmana on el barri de Russafa es transformarà en un autèntic aparador de les arts escèniques valencianes fusionades amb les arts plàstiques.
Una setmana on poder veure set propostes dins la programació oficial i una producció pròpia del festival.
Producció pròpia que compta amb la participació de prop de vint creadors amb una més que solvent i acreditada trajectòria creativa que naix amb el desig de sumar al sector teatral valencià.
Noms propis de l’escena valenciana que amb la seua participació, treball i generositat, aporten al festival solidesa, rigor i qualitat.
Un total de huit propostes d’entre quaranta-cinc minuts i una hora amb les que poder gaudir d’un festival de nous llenguatges escènics presentats en espais no convencionals.
Huit llavors, que amb el treball, il•lusió i esforç d’un gran equip de professionals, han germinat donant pas a les huit propostes que vos presentem.
Huit propostes que prenen forma i creixen des de la necessitat de mostrar el treball dels professionals valencians en una societat on no sempre les circumstàncies alienes al fet artístic juguen al seu favor.

No hay comentarios: