31 de enero de 2010

GUERRA Y TEATRO

VIERNES 19 DE FEBRERO DE 2010
19'30 h.
OCTUBRE CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÁNEA.


"Quan el teatre podia ser una arma política (1936-1939)"
Conferència a càrrec de Francesc Foguet.


FRANCESC FOGUET
(Linyola, Pla d'Urgell, 1971) és professor de literatura catalana de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona, doctor en Filologia Catalana per aquesta universitat i diplomat en Teoria i Crítica del Teatre per l'Institut del Teatre i en El Segle XX a Debat per la Universitat de Barcelona. És coordinador també del Grup de Recerca en Arts Escèniques de la UAB. Pertany al Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB). Foguet és especialista en teatre català modern i contemporani, ha publicat diversos llibres sobre el període de la guerra i la revolució de 1936-1939. Ha format part del consell de redacció d'El Pou de Lletres i El Contemporani, i ha escrit diversos articles sobre història del teatre català a Serra d’Or, Revista de Catalunya, Els Marges, L'Avenç, Assaig de Teatre, Catalan Review i Pausa, entre d'altres. Actualment, exerceix de crític teatral al Quadern del diari El País.

La conferència anirà seguida de la representació de la peça teatral Un vol de coloms, a les 20.30h.


Un vol de coloms
Peça breu d'agitprop de Manuel Molins.

Intèrprets: Rosana Pastor, Pilar Martínez, Vicent Genovés, Pasqual Rodrigo i Vicent Grande.
Direcció: Manuel Molins

Sinopsi: Barcelona, abril de 1937. Un mes abans de l'esclat de la "revolució" que George Orwell va narrar en Homenatge a Catalunya. Natàlia, la Colometa, es passeja per la Plaça de Sant Jaume intentant vendre els darrers coloms que li queden per a sobreviure. Es troba amb la seua amiga Teresa Goday, vídua de Rovira i de Valldaura, que amb el seu amant, va al teatre Romea. Quan es queda sola, se li acosta un quintacolumnista contrari a la República. Colometa es defensa com pot i és ajudada per un foraster, Orwell, que ha vingut a Barcelona amb l'esperança d'assistir al triomf d'una autèntica revolució obrera.

Aquesta activitat forma part del seguit d'activitats paral·leles a l'exposició La Derrota, que es desenvolupen al llarg del mes de febrer.

No hay comentarios: